Nassling08-71-Redigera-Redigera
     Cafedromgarden2-49
     blommor_elcada
     robinmalin_elcada
     emeli_elcada

     Q & A – For Love Joy and Memory

     PROVFOTOGRAFERING/FÖRLOVNINGSFOTOGRAFERING
     I mina större paket erbjuder jag alltid en möjlighet till provfotografering. Det ger oss en möjlighet att lära känna varandra ytterligare, ni får känna på hur det känns att stå framför kameran och det ger oss en chans till att få ytterligare några fina bilder på er.

     Var, när och hur?

     I möjligaste mån fotar vi gärna i den tänkta miljön för självaste bröllopsdagsfotograferingen och gärna vid ungefär samma tidpunkt som och endast några få veckor innan den planerade porträttfotograferingen. Det ger oss en möjlighet att lära känna miljön, förutspå hur ljuset faller och göra oss väl förberedda inför bröllopsdagen.

     Om vi gifter oss på annan ort?

     Våra provfotograferingar sker alltid i Stockholm med omnejd. Vid bröllop på annan ort är vi alltid på plats i god tid innan för att reka vår valda fotomiljö och förbereda vår fotografering. 

     När får vi bilderna från provfotograferingen?

     Bilderna levereras ca 2 v efter fotograferingen på Usb och ni kan så använda de till tex era Save the date kort, bröllopshemsida och trycksaker.

      

     BRÖLLOPET

     Hur planerar man för ett fotovänligt bröllop?

     När och om man vill planera för ett fotovänligt bröllop finns det några tips på saker man kan tänka lite extra på:

     • Ljuset – Att fotografera handlar till stor del att fånga ljus. Ljus i olika styrka ger olika resultat. Jag arbetar med naturligt ljus så långt det går, dels för att störa så lite som möjligt, dels för att återberätta er dag så naturligt som möjligt. Detta medför att ett bröllop efter solnedgång i en mörk kyrka inte ger mig de bästa förutsättningarna rent tekniskt för era bilder.
     • Tiden – För att minimera risken för tidspress så kan det vara bra att välja miljöer för fotografering av bröllopsporträtt i nära anslutning till vigsel/middag. Vi rekommenderar att reservera 1,5h gärna 2 timmar för porträtten. Ju mer tid desto fler möjligheter till variationer i bilderna vad gäller val av platser och miljöer.
     • Back up-planen – Hur gärna man än vill ta sina porträtt utomhus så vet man aldrig vad vädergudarna har för planer. Vid duggregn finns fortfarande möjligheten för mig att fota ute, men skulle det ösa ser jag till i samråden med er om annat ställe att vara på. Ute under tak, växthus/lusthus eller ljusa inomhusmiljöer är bra riktlinjer för bra alternativ.
     • Detaljerna – Genomgående tema för bröllopet ger en fin röd tråd genom era bilder. Det vanligaste temat är att välja en färg/flera färger som återkommer i detaljer. För att inte tala om detaljer i sig som alltid gör det där lilla extra för upplevelsen och ger er personliga touch på bröllopet.

     Fota porträtten innan eller efter vigsel?

     Hinner vi foto innan vigseln? Finns det möjlighet att smita ifrån en stund efter istället? Funderingarna kan vara många och det finns många olika aspekter kring val av tidpunkt för porträtten. Utöver era egna önskemål kan det vara tänkvärt att se över framförallt de två första punkterna för ett fotovänligt bröllop, ljus och tid. Ljuset beror ju självklart på när på året ni gifter er, och var någonstans., men en tumregel kan vara att mitt på dagen på sommaren så är ljuset relativt hårt och inte särskilt smickrande. I de fallen kan förutsättningarna för bra ljusförhållanden vara betydligt bättre efter vigselakten. Men viktigt att veta är att alla ljusförhållanden går att lösa på bra sätt. I samråd kan vi hitta den absolut bästa lösningen för era specifika förutsättningar.

     Vid sista timmen innan solen hunnit gå ner sk Golden Hour så är ljuset magiskt vackert vid molnfritt. Har man möjlighet att vid denna tidpunkt smita ifrån middagen för några extra bilder en kort stund så kan det bli ett fint komplement till porträtten.

     brollopsfotografstockholm

     EFTER AVSLUTAD FOTOGRAFERING

     Bildbehandling, vad innebär det?

     Min bildbehandling innebär främst att jag ser över samtliga bilder avseende exponering (ljus/kontrast) och färgbalans allt efter min bildstil.

     Färg och/eller svart/vitt?

     Jag fotograferar alltid i färg men vissa bilder gör sig helt enkelt bäst i svart/vitt och då är det så jag presenterar dem för er. Finns det önskemål om att få samtliga bilder i både färg och svart/vitt så är det fullt möjligt för en extra kostnad.

      

     LEVERANS
     Leveranstiderna ska ses som riktlinjer och är i högsta grad beroende av fotouppdragets storlek och komplexitet. Under sensommar och höst kan i vissa fall leveranstiderna komma att förlängas ytterligare beroende på min arbetsbelastning. 

     När får vi våra bilder?

     Ca. 6-12 veckor under högsäsong, bilderna levereras på Usb i en fin presentask och i ett onlinegalleri.

     Hur får vi använda våra bilder?

     Fotografierna får användas för privat bruk, men får ej spridas och/eller säljas i digital eller utskriven form i kommersiellt syfte utan tillstånd. Vid publicering av bilder i privat syfte, t.ex. på webb eller som bröllopsannons i tidning, så ska ”www.elcadafotografi.se” anges.

     Bilderna får ej manipuleras genom att lägga på filter av olika slag så som t ex instagramfilter.